Ve středu 10. září v klášteře u sv. Jiljí na Praze 1 jsme diskutovali o veřejném prostoru. Z debaty vyšla tisková zpráva, videozáznam a souhrnný článek, kde se dozvíte to nejpodstatnější, co od kandidátů zaznělo spolu s případnými korekcemi jejich nepravdivých tvrzení. Reportáž z debaty a náš komentář najdete zde.  

Z jedenácti oslovených kandidujících subjektů své zástupce do všech 4 debat vyslaly jen Trojkoalice, ČSSD, Piráti, Hnutí pro Prahu a Demokraté Jana Kasla. Pro zajímavost: ANO a Úsvit přímé demokracie přes půlroční snahy o kontakt vůbec nekomunikují, o Prahu podle všeho prostě nemají Babišovi a Okamurovi lidé reálný zájem. Svobodní a KSČM zareagovali, ale komunisté postupně s komunikací přestali a Svobodní se zase ozvali až s velkým zpožděním po první debatě. TOP 09 a ODS nedokázali splnit podmínku účasti na všech debatách: najít ve svých řadách vždy jiného zástupce pro každou ze čtyř debat. Obě strany zatím i přes personální krizi nominovaly alespoň dva řečníky. TOP 09 primátora Hudečka a radního pro dopravu Nouzu, ODS exprimátora Svobodu (chtěla ho vyslat do debat rovnou dvakrát) a předsedu pražské ODS Humplíka.

 

Dejte o schopnostech a slabinách pražských kandidátů vědět známým nebo přijďte na některou z našich dalších tři plánovaných magistrátních debat:

16. 9., Bio OKO – Občanská participace a otevřená radnice Více info a jména panelistů najdete zde: https://www.facebook.com/events/321012511412849
24. 9., místo bude upřesněno (viz: www.auto-mat.cz) – Mobilita
2. 10., loď Tajemství, náplavka – Strategie a vize města, debata lídrů kandidátek https://www.facebook.com/events/1480440362209139

 

Pakliže čtete tyto řádky, máte pravděpodobně zájem o budoucnost Prahy. I vy sami pro ni můžete mnohé učinit vlastním chováním každý den. Můžete zmiňovaným aktérům zaslat pár otázek na upřesnění toho, co vám z jejich vyjádření není jasné, můžete o jejich chování dát vědět známým, kteří náhodou zvažují, že by jejich nekonání podpořili u voleb svým hlasem. Můžete se také sami přidat ke stovkám těch, kteří sice sami nemají čas více zasáhnout, podporují však finančně konání těch, kteří každý den již přes deset let bdí nad zlepšováním kvality života v Praze v rámci expertní činnosti občanského sdružení Auto*Mat.

Nejhorší je netečnost.

Díky za vaši občanskou aktivitu!

Má to smysl!