V pražské dopravě se točí nejvíc peněz, dlouhá léta jsou jí podřízeny jakékoli investice ve veřejném prostoru. To se snad už daří měnit i díky zkušenostem s černými dírami minulosti nebo díky zvyšování zájmu o kvalitu života ve městě. V rámci debaty jsme řešili otázky principiální (míra regulace dopravy, transparentnost příprav dopravních projektů, městská železnice, parkování) stejně jako témata konkrétních projektů a lokalit (Blanka a co po ní, metro D, tramvajová propojka Vinohrad a Václavského náměstí). V řadě bodů docházelo ke shodě, často se ale spektrum řečníků zajímavě štěpilo.

 

Reportáž z debaty najdete zde.

 

 

 

Debaty se zúčastnili:

Petr Moos/Pavel Dobeš (3. na kandidátce DJK, proděkan FD ČVUT, dříve ministr dopravy a děkan FD ČVUT / 12. na kandidátce DJK, dříve ministr dopravy za VV)

Damir Špoljarič (3. na kandidátce SSO, podnikatel v IT)

Karel Březina (4. na kandidátce ČSSD, předseda výboru dopravy ZHMP, radní pro dopravu HMP 2010-2011)

Petra Kolínská (4. na kandidátce trojkoalice, zastupitelka a lídryně SZ na Praze 6, spoluzakladatelka iniciativy Auto*Mat)

Filip Humplík (2. na kandidátce, předseda ODS v Praze, podnikatel v marketingu * poté, co bez upozornění nepřišel na předchozí debatu, kam potvrzoval účast, tentokrát ještě během představování teatrálně odešel)

Mikuláš Ferjenčík (4. na kandidátce ČPS, protikorupční aktivista)

Michael Šturm (39. na kandidátce HPP, dopravní konzultant)